Pepptalx

Denkbeeldige kampvuren voor jongeren.

Gloed van 
Filosofie. Kunst. Wetenschap.

 
PepptalxDENKBEELDIGE KAMPVUREN VOOR JONGEREN.
GLOED VAN FILOSOFIE. KUNST. WETENSCHAP.

Veel jongeren zijn geïnteresseerd in the future of society, in wat hun eigen leven gestalte geeft en wat een relatie met de wereld om hen heen tot stand brengt. Ze willen hun kracht en talent ontdekken. Voor deze jongeren is er PEPPTALX.

Jaarlijks in mei is er de driedaagse PEPPMasterclass. Jongeren spreken met wetenschappers, filosofen, bestuurders, politici, ondernemers, kunstenaars en geestelijken.

In september is er het vervolg Through the Looking Glass. We nodigen hiervoor sprekers uit die laten zien dat ze op geheel eigen wijze zoeken naar antwoorden; zij wagen zich buiten de paden van de conventionele systemen.

Dertig jongeren (5/6 vwo) komen bij elkaar om te luisteren naar en van gedachten te wisselen met inspirerende sprekers. Deze jongeren zijn nieuwsgierig naar mensen die nadenken over veranderingen en het doorbreken van patronen.

Onderliggende humuslaag is de gedachte dat mens-zijn begint bij sterke waarden als verantwoordelijkheid, rechtvaardigheid en moed. Geloof, in jezelf en de ander. Hoop, dat het leven goed wordt. Liefde, de belangrijkste van de drie. Iedereen doet ertoe.

De monniken van abdij OLV van Koningshoeven zijn onze gastheer.