Pepptalx

Denkbeeldige kampvuren voor jongeren.

Gloed van 
Filosofie. Kunst. Wetenschap.

 
TtLG 014: speakersNicolaas Matsier opent de masterclass. Deze gerenommeerde schrijver vertaalde briljant Alice in Wonderland en Through the Looking Glass, and what Alice found there. Naar het laatste boek hebben wij het vervolg van de PEPPMasterclass genoemd. Nicolaas Matsier hebben we gevraagd te spreken over de onconventionele kijk op de wereld van Alice-schrijver Lewis Caroll. We noemen het Wonderland design. Door je telkens te verbazen, je bewust op het verkeerde been te laten zetten, daag je jezelf uit om anders te gaan kijken en denken. De verbazing als grondhouding, snappen dat schijnbare onzin iets heel bijzonders in zich bergt, kan het begin zijn van anders kijken en dus van nieuwe oplossingen.

 

Eric Razenberg, CEO Thieme Meulenhoff, wil het onderwijs veranderen. De wereld is complex geworden en in hoog tempo aan het veranderen. Hoe gaat het onderwijs ervoor zorgen dat talenten van jonge mensen echt tot bloei komen? Dat we creatief gaan denken? Dat we oplossingen formuleren voor de ecologische, sociale, politieke en economische vraagstukken, zonder dat we daarbij het menszijn uit het oog verliezen? Als het onderwijs persoonlijk wordt, is er profijt voor iedereen.

 

Er zijn grote vraagstukken op het gebied van milieu en economie op te lossen, willen we het leven op aarde leefbaar houden. Pepijn Vloemans houdt zich hiermee bezig en weigert pessimistisch te zijn. Pepijn gelooft in de mensen: wij zijn in staat om via groene technologie zowel ons welzijn te vergroten als het ecologische evenwicht te herstellen. Pepijn heeft het afgelopen jaar de wereld over gereisd en heeft gezien dat we in staat zijn een klimatologische ramp af te wenden middels technologische vernieuwing

 

Kiki van Eijk is een van de toonaangevende designers in Nederland. Kiki wordt gevraagd door internationale bedrijven om producten te ontwerpen.
Zo heeft ze voor het sjieke modehuis  Hermès de etalages verzorgd in Europa, Canada en Japan. Dat is een hele prestigieuze opdracht. Kiki staat bekend om haar speelse ontwerpen. Haar fantasie is grenzeloos. Kiki krijgt het telkens voor elkaar dat je anders gaat kijken naar welk voorwerp dan ook. Zij neemt je mee op avontuur in haar eigen wonderland, Kiki’s World.